Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Rationell, kyl ditt feberhjärta


ni säger att jag
gräver mig rakt
ner i helvetet

spadtag efter spadtag

du är ju så
jävla rationell
ibland nästan kall
när det gäller

var det nu,
kyl ditt feberhjärta

ja, jag vet
att det är allvar
tro inget annat

och det är inte
mycket jag ber om

bara en väg
vilken som helst
som inte innebär
skärvor

och jag vet,
the winner takes it all

svårare än så
är det inte
och har aldrig varit

men istället
för att lämna walkover
hämtar jag en bättre spade





Fri vers av San
Läst 358 gånger
Publicerad 2005-09-11 00:19



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
tycker om. särskilt "feberhjärta".
2005-09-11

  Isla Estrecho
Touché, vilken smart och tragikomisk slutkläm på denna dikt. Snyggt minsann!
2005-09-11
  > Nästa text
< Föregående

San
San