Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Baserat på min egen barndom, en del av mitt andra jag (En låt under bearbetning ;) )


Sorgens barn

Sorgens barn
gråter i nattens dunkla slöjor
De är travade på hög
sönderslitna byxor och trasiga tröjor
Vuxna utan samvete, förtappad moral
följer sina lustar och deras oskuld tar
Sorgens barn
får leva med frågorna utan svar

Se, jag ligger där
under vattnets släta yta
Se, jag har fått frid
jag sjunker, har slutat att flyta
Se, jag ler
min trasiga själ är nu hel
Se, inga mer tårar
jag är fri från ditt falska spel


Sorgens barn
gråter i nattens dunkla slöjor
Dom är travade på hög
sönderslitna byxor och trasiga tröjor
Vuxna utan samvete, förtappad moral
följer sina lustar och deras oskuld tar
Sorgens barn
får leva med frågorna utan svar

Vet du, inget mer blod
flyter i mina ådror
Jag är fri
fri från dina krävande klådor
Se, jag är tom
finns inget mer du kan ta av mig
Förstå... natten är min vän
du kan ej fly, du kan ej gömma dig.
Se, ut ur skuggorna kommer jag
i dina drömmar ska jag leva som en mara
Se, jag har inga känslor kvar
jag vandrar med döden och ditt liv har jag i en snara

Sorgens barn
gråter i nattens dunkla slöjor
Dom är travade på hög
sönderslitna byxor och trasiga tröjor
Vuxna utan samvete, förtappad moral
följer sina lustar och deras oskuld tar
Sorgens barn
får leva med frågorna utan svar





Fri vers av xAnGeLx
Läst 330 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-20 22:31



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Mycket stark och själsligt naken text där du blottar ditt inre så det gör ont, ont. Jag gillar ditt sätt att formulera dig och rimtekniken likaså...texten har fint flyt rakt igenom. Skulle vara intressant att höra den med musik till - men jag gillar den som dikt med, den är otroligt berörande, det ryms så mycket känslor, så mycket smärta i denna. Känner delvis igen mig själv i orden. * kram *
2009-03-24

  Carola Zettergren
Välskaldat av dig!!!
2009-03-21

  L Patrik W Johansson VIP
Ja nu behöver jag ju inte skriva eftersom broder Ali sagt det där om låten redan, så jag smyger ut med en önskan om en lugn helg

När fan och hans moster spelar in skivor, varenda liten unge verkar göra det, vi gjorde det aldrig fast vi höll på drygt tjugo år, hade nämligen kostat multum utan bolag i ryggen (80/90-talet) som endast letade nya Europe (lite som fjantbandet som var med i melodifestivalen och spelade 'hårdrock') Men det här är en riktig låttext, there I said it

Be well,
LPatrikWJ
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

xAnGeLx
xAnGeLx