Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känns igen? De som drar sina slutsatser som lotter verkar de som, de som inte vill ha dialoger utan vill slå folk i skallen med dogmer, bibelord, påståenden. Deras år är ömma, deras hälar är hårda... fördömmande blir också fördummade...


Målvakts jävel med egen morali(ist)syn


Jag träffade en målvakt

Man borde vara på sin vakt

När man träffare dessa blockerare

De lägger handen över de som de inte vill

Ska komma fram eller diskuteras till


Han sa, ”du har ingen moral

Men min är kolossal”

Sen dunkade han iväg ett mess

Och tänk ändå sen dess

Har han inget mer sagt och även så


Har fullblods-moralisten

Suttit där på kvisten

Och såvitt jag vet

Så sitter han ännu där i sen alldeles egna

Fullkomlighet


Han kallar sej profet

Men den vanligaste egenhet

Är att han på alla sket…

Som inte delar hans syn på moral

För den är ju, så kollosal


Men tusende normala står en åter

Det märkligaste är, att moralisterna aldrig förlåter

Eller överser med det som de lyckas känna sej kränkta över

De kanske behöver, få en skopa kärlek

Men troligen, kallas den smälek den med


Tyvärr är de, med dessa hårda principer

De som oftast minst begriper

Och deras tår är ömma som halvläkta sår

Men deras ashel kan tömma som endast en fiskmås

Förmår

Och deras sinne flyger som fågeln med


Och de häckar

Där deras kroppars säckar

Hamnar för denna dagen

Ibland kallar de det kärlek

Annars kallas det ”för lagen”

Då deras eget förnuft, verkar beslagtagen

Och man är med elaka avsikter, förslagen...




Fri vers av LassO
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-21 20:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO