Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den mest sexuellt laddade erotiska text jag läst på nätet på länge, och kanhända ni av mig...eller så är den det enbart i min värld, vilket är helt ok
Byt bara ut ånga och pistoner mot valfria ord och ni har kvällslektyr på riktig svenska.




Vid Användandet av en Större Pistong vidta And-Aktsam-het


*** 

Om angmaschiner och deras användande Av Johan Henrik Kreüger 1833


sid 74

till kondensatorn öppnas, börjas genast konden-
seringen. Häraf uppkommer tomt rum under
pistonen till A och all mottryckning upphörer
derstädes, hvarföre nämde piston genast sän-
ker sig. Föreningen mellan nedre delen af B
och öfre delen af A, som nu är öppen, tillåter
ångan att rusa ifrån nedre delen af B uti det
toma rum, som uppstått uti öfra delen af A, un-
der det dess piston sänker sig. Den ånga, som
nu finnes mellan underkanten af pistonen B,
och öfverkanten af A, och hvilken fått större
utrymme, i stället att förut varit innesluten
blott uti undre delen af B, måste derföre be-
tydligt utvidga sig, och i samma mån förlora
sin expansions-kraft. Derigenom kommer den
att icke mera så hårdt motverka den friska
ångans tryckning ofvanpå pistonen B. Denna
piston skulle derföre sänka sig, till dess att
ångkraften öfver och under densamma vore li-
ka, så framt den icke återhölles af balansen.
Men den kan icke komma så långt; emedan
cylindern A är vidare än B, och den armen
af balansen, hvarvid A är fästad, är längre
än den som uppehåller B. Derföre, då pisto-
nen B gått ned så långt som balansen til-
låter det, upptager den ånga, som finnes mel-
lan båda pistonerna, ett större rum än den
gjorde då båda pistonerna voro vid öfverkanten
af cylindrarne; dess expansions-kraft förmin-
skas således i samma mån som dess utrymme
ökas. Derföre allt som pistonerna gå nedåt,
blir ångan, som innehålles mellan dem, tunnare
och af mindre tryckning, och båda pistonerna
hjelpas således åt att neddraga balansen.

LPWJ transkript 22/03/09




Övriga genrer (Essä/Recension) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 657 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-22 20:38



Bookmark and Share


    Patrique
Ljuveligt och glädjeframkallande....Skulle kanske läsas vi annat tillfälle....Måndag morgon aningen uppgiven med ledsen salami och budgetkaffe....Kanske denna "erotika" ändå frammanar en aldrig tidigare skådad Måndag...trots svåreregerad Marssjäl...
2009-03-23

  L Patrik W Johansson VIP
Ja det var du som skulle förstå den, we're a match made in heaven and hell som gamle Dio sjöng...

mmmm ånga pistong kolv hetta...var det nån som sa i min e mail
;)

Be well,
LPatrikWJ
2009-03-23

    Calin
jisses vilken hetta...du vet att jag menar det jag skriver..
2009-03-23
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP