Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
OM ett år, så har vi haft ett antal revolutioner, tror jag... Kommunismen var död men kapitalismens rovdrift, eller rättare sagt, "storkapitalisternas rovdrift" har väckt liv i den....


Den står för dörren


Jag tror världen står inför
En våg av revolutioner
Om inte ekonomin återställs

När människor blir utan pengar
Så blir de håglösa
När de blir utan bostäder
Så sörjer de…
När de blir utan mat
Så gör de uppror
Revolution

På många håll så är man på väg
Mot de sista av dessa 3 kriterier
Framförallt Afrika och Asien
Som vanligt…
Dessa länder där människor alltid plågats
Riskerar att hamna där igen

Att makteliten inte förstår detta
Visar bara hur främmande för vanligt tänkande
Som man är i dessa kretsar
De har ingen aning om hur svält känns
Eller hur svårt det är att tänka kreativt
På tomma magar

Hur hat byggs upp
När man ser sina barn lida
Och hur orättvist man ser världen
Sittande frysande på en gata
När en varm bil med chaufför kör förbi

Eller svettandes i solen
När en bil med air condition passerar
På sin väg mot en gourmet middag
Serverad på vita dukar..
Det är så, revolutioner startar
Det är där, de får sin grund
Sin näring, sina anhängare


OCH vem kan klandra "Dom"?
Vem kan säga att de inte förtjänar att äta
eller att de in kan föda sina barn
Att just deras liv inte är värd några nöjen
ATT DE inte producerar mer såpass så de kan leva
ett rimligt liv




Fri vers av LassO
Läst 137 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-28 20:20



Bookmark and Share


  Redeemer
Jättebra inlägg! Applåd!
2009-03-28
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO