Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ompubl. efter ett litet formatfel


I SKYDD AV MÖRKER (vol: två)

 

 

 

Hela världen släcker ner

Nu gör den som den vill

Ljusskygga handlingar

Bredvid mig själv har jag svårt att ligga still

Vålnadens gester i skydd av mörker

 

 

I väntan på denna stund

Bara timmar som försvinner

Överdoserar nattlig dos

Klappar mina demoner tills dom spinner

Rastlösa vanor i skydd av mörker

 

 

Upplöst i skymmande svepningar

När en flaska vin åter går tom

Nattens hörn madrasseras mjukt

Och mitt inre öga blir inställt på zoom

Lätta vägens själavård i skydd av mörker

 

 

Ihopvikt under skrynkliga lakan

Här lever ett töcken av vådliga sms

  Som bara är klarsynta go´natt

Amorösa drömmar, jag kunde inte vänta tills dess

Sömnlösa kuddkrig i skydd av mörker

 

 

 Verkligheten tystas och glömmer

Jag tar diktarens penslar, målar bilder i Dig

Poet, en skamlig sysselsättning

Men orden, ingen kan gömma dem för mig

Gryning smyger på i skydd av mörker

 

 

 

 

I skydd av mörker

finns bara jag

mörkrädd

men

ljusskygg

 

 

 

 

 




Fri vers av theperna
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-23 17:16



Bookmark and Share


    Melona
Du har en allvarligt mejslad ton här, en som känns och rör vid det svåra, de ensamma delarna som är så rädda, så rädda för att vistas i ljuset, göra sig synliga för sig själv.

Jag tycker om tempot, hur du skriver lugnt och sedan uppställningen, det grafiska, det ser snyggt ut, men det är inte allt, det är den homogena tonen, konstaterandet av att sån är jag, så är det, fan, det finns en massa att säga... men jag fäster mig främst här, vid dessa sista stycken;

" Verkligheten tystas och glömmer

Jag tar diktarens penslar, målar bilder i Dig

Poet, en skamlig sysselsättning

Men orden, ingen kan gömma dem för mig

Gryning smyger på i skydd av mörker









I skydd av mörker

finns bara jag

mörkrädd

men

ljusskygg"

just för att jag känner igen mig själv där, just i min tolkning
av dina ord,

bra detta - bilder med ditt enkla, talande språk!
2009-03-24
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna