Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu ror vi ut

Nu är det tid
nu ror vi ut
klibbalens kvistar som famlar
efter ekan, gnisslandet mot stockarna
och så vattnet
hur svart och halt det känns mot huden
mot en bräcklig farkosts kropp
hur lent och svalt, hur annorlunda
mot kvistarna, mot luften
vi sjunger till varandra
ibland
oftast är vi tysta


Nu ror vi hem
nu är det kväll
näckrosdammens nattflyn
insekterna i ytspänningen
ser oss kravla iland
ta de första upprätta stegen
människor har fortfarande
en antydan till simhud
ett svagt eko av vågor
i vilset nynnande röster




Fri vers av Grävling
Läst 379 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-23 23:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Detta gillar jag-"människorna hade fortfarande en antydan till simhud"-inspiration ger detta mästerverk!
2009-04-07

  stenhur VIP
Jag ser en bild inuti en annan bild, som såna där ryska trädockor, upplevelsen av nuet mättas med uråldriga sammanhang, skapar ny mening, det finns sammanhang som vi anar och som vi bäst upplever medan vi lyssnar, känner vattnet mot huden. Jag får många känslor och en skönt meditativ sinnesstämning av den här dikten.
2009-04-02

  firefire
jättefint skrivet!
2009-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling