Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är en fluga, han är en fluga kanske en spyfluga....


Blomsamlaren


Han samlade på blommor
Fast
Han själv var ful som fan
Han insåg det själv
Han sa
”jag som är ful”
men de tröstade

Det gjorde hans inre gott
Han försökte umgås och få
Så många som möjligt
Av det vackra folket
Till sej…

Han samlade på blommor
Försökte vara, deras vas
Deras alltid återkommande biktstod
Allt han sade var…
Du är så vacker
Och de utnjöt sitt hjärtas innersta

Men i sin dröm
Så står han varje kväll på scenen
Iklädd endast sin gitarr
Och där står kuken varje kväll
Gitarren vilar på den
Alla blommorna tittar

Ståndare och pistiller
Hans ståndare var imponerande
Och de kom fram, kände och smekte
Tog den i handen och drog
Han njöt i fulla drag
Det var hans dröm… hans rockdröm
”Alla kvinnors dröm”

Så vaknar han sent om cider
Och drömmen är borta
En vanligt dag, en vanlig söndag
Som en moralens väktare
Ska han gå till sin kyrka och där
Spela på andra strängar

Tanterna klappar han på huvet vid kyrkcafet
Torra kakor och varmt kaffe
Här kan han känna sej lite speciell
Lite omsvärmad
Blundar han till så blir medelåldern 23
Istället för 63




Fri vers av LassO
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-05 13:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO