Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Salomes dans


Salomes dans för Herodes
Hur många ”Salomar”
Har inte dansat framför kungen
Klädd i tunt, tunt tyg
Men metallkupor över brösten
Och magen fri….
För att få, som hon vill

Salome dansar som aldrig förr
Som om hennes liv hängde på det
Men de var hennes blodtörstiga mor som begärt
Johannes huvud på ett fat
HAN som inte var rädd för att banna kungen
För dådet att ta sin brors fru
Till sin

Johannes huvud på ett fat
Serverades denna makabra afton
Den afton då Herodes dömde sej sjäv
Till döden…
Förledd av sin fru
Och hennes dotters dans…




Fri vers av LassO
Läst 160 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-25 06:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO