Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moralens väktare


Moralens väktare
Moralens pennfäktare
Skyddar sin borg mot inkräktare
På moralisternas egen läktare
Och livets, försmäktare
Han stänger ut alla utan moral
Vaktar ”sina” blommor med svartsjukt
Och verbal
Kubbande…

Vill ha dom på sin pedistal
Och sitt eget dubbande
Moralpaniken hörs
Primalskriken som görs
Är du kommunist din fan
(och det är bokstavligt menat)
Är du feminist, stick från stan

Säger stans egen moralist
Tråkig bråkig tönt och trist
Han kallar sej för trosviss
När han rabblar ur sej kopiss
Och trosvissheten är av tyg
Fast han säger sej va så blyg




Fri vers av LassO
Läst 143 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-25 18:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO