Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldet


Guldet
Det alltid lockande guldet
Guldet som förvränger livssynen
En del förstår att de kan ta guld ändå
De vet att guldletarna oftast gör av med sitt guld
De hamnar på saloonen
Hos handlaren
De hamnar hos alla som kan
Göra affärer
Med guld…
Med silver

Den gamle guldletaren hittade inget guld
Förrän han som gammal man
Hittade den åder som han hela livet sökt
Men glädjen blev för stor
Han… pallade inte
Hjärtat stannade av upphetsningen
Han hann aldrig berätta för nån
Och den lyckligaste stunden han hade
Var just när han hittade den

Och hade han blivit lycklig
Som rik guldgruveägare
Eller dog han
Som lyckligast….
Alla letar vi väl vårt guld
Så vad händer när vi hittar det
Är ”gudlgruvan” det sanna målet
Eller finns det mer att finna
Sen man nått sitt mål…






Fri vers av LassO
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-25 15:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO