Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Backstugesittare



Backstugesittare
En backstuga var ett hus
Halv ingrävt i backen
En gavel mot södern oftast
Sen ett slags sutteräng hus modell
Där backen var den andra delen av stugan
Måhända, var de varmare än många
Timmerkåkar på den tiden

Men ordet var ett skälls ord
Som, ”hemlös” ”uteliggare”
Nuförtiden
Så kanske kommer det tillbaks
I nån form
De finns ju stugor i backarna nu med
Och de kommer kanske att besittas
Med de som inte har så stora medel
Precis som förr
Nu när skillnader i lönenivåer blir mer o mer
Klara… och uppenbara..




Fri vers av LassO
Läst 387 gånger
Publicerad 2009-04-13 16:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO