Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till fiskeriverket


är på land

solen slår in genom altanfönstret
och värmer soffan
vindstilla morron
trampar oroligt

sätter på tvättmaskinen
tittar på disken
pratar lite extra med hönsen
tänker på sinande bankkonton

undrar om generaldirektören
behöver tänka så
båtarna ligger still
trots fiskeväder

fiskbilen har fisk
från danmark
som skrattar gott
åt svenska myndigheter

1 aprill blir det förhoppningsvis
bättre
då öppnas våra garnvatten
och trålarna
får tillgång
till de stängda kräftvattnen

om de får fiskedagar
att fiska på
eller om de får lossa
mer än två gånger per vecka

fisken ligger i lastrummen
och blir gammal
för herr generaldirektör tycker
det räcker med två lossedagar

han arbetade förut för skanska
var miljöansvarig
så kom rochagillskandalen
nu är han generaldirektör

solen skiner in genom köksfönstret
jag trampar köksgolv
undrar vad generaldirektören
får i pension






Fri vers av tom boreland
Läst 247 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-03-25 08:20

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
En dikt om vardag hur den kan te sig,
men också mycket tänkvärd, dessa
generaldirektörer behöver nog inte
tänka på hur dom ska klara sig när
dom går i pension
2009-03-26

  Roula O
våren känns äntligen här :)
2009-03-25
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland