Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arla har i dessa tider gjort mellanmjölksförpackningen svart


Mellanmjölkslandets svarta tid

 

Ni tänder ljus

för Engla

för världen

för varandra

 

gör det ni, tänker jag

och vet inte vart världen tar vägen

eller förståndet

eller ni

 

alla gör sammanlika, tänder en tänder alla

släcker en släcker alla

 

alla gör precis lagom mycket

i mellanmjölkets land

 

släck ljusen så visar du verkligen att du bryr dig

tänd ljus och ställ i fönstret så visar du sammanlunda

 

eller hur?

 

eller hur?

 

jag säger bara en sak

lättmjölken är fortfarande blå

den tjocka är röd

det är bara mellanmjölken som är svart i detta land i denna tid

 

det säger allt

 




Prosa (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-25 22:30



Bookmark and Share


  korpfjäder
är det inte märkligt... att vi som talar så mycket om att det är viktigt med individualism, att alla ska bli sedda, alla ska vara så unika, att vi som borde spraka av färg och form och olikheter är så otroligt noga med att inte sticka ut.
Att släcka lyset samtidigt är väl en sak... det kanske ser fint ut från rymden - men att släcka den egna särarten under någon sorts jämlikhetsförklädnad... näe!!!
2009-03-27

  noname_realmind
Mellanblasket sprider sig överallt... *suck suck suck*

Bra ordat!
2009-03-26

  Carola Zettergren
SNYGGT!!!
2009-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP