Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapitalism och djävulskap


Jag har från och till undrat över satanism
Vad är de som drar folk till ”Satan”
De är ju liksom rökning
”man betalar för nåt man vet sej bli dålig av”
D v s de som inte är bra

Man vet de, ändå gör man
Det tydligen…
Men vem är då satanist kan man undra
Vem vill tjäna satan och vad tror man sej vinna
De finns dom med ben från döda
Döskallar och djävulsmärken

Sen finns de som som kallar det girighet
Egoism
Den sannan satansdyrkan är just detta
Att endast tänka på sej själv
Satan är detsamma som att alltid
Endast vara girig
Och egoistisk


Sen finns de dom som hävdar kapitalismen
Är girighet
Egoism, att endast tänka på sej själv…
Så sammanfaller dessa 2
Kan man lovorda båda
Eller rättare sagt kan man inte lovorda båda
Är den ena girigheten skild från den andra

Är det nån egentlig skillnad
Om man bekänner sej till den ena
Är det möjligt att fråga om
Den ena, är inte den andra
Eller den andra är inte den ena
De har ju enligt sina utövare
Samma kriterier… som gäller




Fri vers av LassO
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-01 07:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO