Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärnkraften Sannolikt



Han kunde inte låta bli
Henryk Anglart
Han satt och först såg på Thage Danielssons
”Sannolikhets kalkyl”…
OM Harrisburg och att de sannolikt aldrig hänt

Så skulle experten då, uttala sej
Och han kunde liksom inte bärga sej
Så han sa de laddade ordet
”Sannolikheten att de ska hända nu är
avsevärt mindre än för 30 år sedan”

Och då tänker man på andra saker
Som t ex Povel som skriker
”har ni hört den förut har ni hört den förut”
”SANNOLIKT INTE”
Eller vad säger man…

Det är så osannolikt
Så sannolikheten är mer osannolik
Än sanningen… eller hur det var
Ja sen i alla fall 30 år tillbaks…

Och det som faktiskt "sannolikt" hände då
Är helt enkelt "avsevärt mindre sannollikt"
Att de skulle hända, NU
Än DÅ... de låter väl tryggt....
Sannolikt, väldigt tryggt, eller tryckt…




Fri vers av LassO
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-27 18:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO