Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Petrus och kyrkan


Petrus
Jesu lärjunge
Kanske en av de mest kända människorna nånsin
Kanske den modigaste
Han drog svärd mot romarna
Ensam, drog han svärd
Mot kanske världens absolut största maktapparat
Nånsin…

Nu anser sej påven vara en ”Petrus efterföljare”
En gång, ska visst Petrus ha klappat
Nån på huvet
Så pass så han tyckte sej lite viktigare
Än de andra biskoparna
Och han fick en ”större mössa”
De kallades sej biskopar
De som var förmer än prästerna
Och prästerna var lite förmer än folket

Huvudklappningarna sägs ska ha fortsatt
Tills än idag det kallas ”succession”
Även de som brytit sej ur anammar dock detta
Kyrkans klappar på huvet
Petrus var fiskare, en enkel man
Vad hade han sagt om dessa ”guldmössor”


Vad hade han sagt om alla löften genom årtusenden
”Skänk till kyrkan så får du fri lejd till paradiset”
”Tänk inte på dina barn de sörjer Gud för”
I årtusenden så har de lovat bort många såna platser
Som människor i oro eller dödsångest anammat
För ”fridens skull” för paradiset

Vad hade han sagt, denne Petrus om påvarna
Om löftena
Om lögnerna
Om att människor i armod lurats att ge av sitt lilla
Till en över rik kyrka

Jag tror han sagt
”FY FAAN”
Och han hade menat det
Av hela sitt hjärta
Denne fattiga och rättrogna man
Vars minne utnyttjats så vidrigt…




Fri vers av LassO
Läst 143 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-30 10:17



Bookmark and Share


  peter markurth
dessa händelser finns dokumenterade, hisoriskt, klart de på kyrkomötet reviderade till sin fördel= de som kluddade ihop o tog bort i nya testamentet...
2009-03-30
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO