Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag fick min avtalspension från Volvo PV sades en väldig massa vackra ord. Att man skönmålar lite är väl OK, men någon måtta... Så jag kvitterade med en sång. Om min framtid. Och sjöng... (FMEA och VQDC handlar om tekniska risker resp dito problem.)


Passionerad, pensionerad

Musik: Okänd nubbevisa (När helan man tagit och halvan ska dricka osv…)

1. Jag haver handlat med uppdrag och bolag
Och rättat till sådant som varit i olag
Dock ej petimeter som granskat med lupp
Men mera strategen: Nu gör vi en kupp

2. I framtiden blir det helt nya premisser
Jag till konstruktioner ska draga upp skisser
Jag blir knappast ledig, som lasset ska dra
Ägg i flera korgar är säkert och bra

3. Trots pratsam så släpper jag ej allt till tugget
En del ska va hemligt, är dock hårt på hugget
Ni känner ej helt min patenta person
Nåt nytt är i görningen hemma i bon

4. Jag ser här framför mig en orolig skara
Kristallkulan kanske på detta kan svara
Säg gör han nu intrång i våra patent ?
Eller gör FMEA* som blott blir latent ?

5. Kristallkulan svarar: På NÄST sista dagen
Han sitter vid elden och tar sig för magen
Han eldar upp avtal med illmarig min
Han sköter nu rubbet och jobbar åt Hin

6. Men herre min je kan det vara så illa
Som vi haver sett e’n så är han rätt stilla
Han borde ej duga, är ej rätt person
Att tjäna Hin Håle och ej ta reson

7. Men sen, säger kulan. På yttersta dagen
Han sitter vid tronen och tar Er i kragen
Tar fram VQDC** , iförd glänsande skrud
Gör om FMEA:n! Han är VD hos Gud…




Fri vers av erkki
Läst 298 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-28 21:33



Bookmark and Share


  Nanna X
Den var rytmisk och fyndig... men får ingdn julkalenderfeeling :-)
2015-11-22
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki