Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cypress


här är platsen
här är det

här är det svalt
som ett hörn med himmel över
några trasiga moln på sin höjd

spikraka gångar i fyrkanter
en sen gråsparv hoppar på gruset
bort mot vattenkannan

blomman handen vattenpuss spegel
ett skrap långt borta
annars är det ingen

det är ingen sten
bara en platta
jag tittar på plattan

här är platsen
det är här det är




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 304 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-29 00:43



Bookmark and Share


  wayward - taiga
"några trasiga moln på sin höjd"
fan vad snyggt

tänker mig en kyrkogård -

en ofantlig historia bland orden
2009-04-19

  Berit Robin Lagerholm VIP
En mycket fin beskrivande text om fastnandet i ögonblicket, just här.
Ljuvlig nuetsbild som förmedlar och mjukt lägger sig i ens ögon.
Tycker om den här.
2009-03-29

    ej medlem längre
det är här det är. ja, aningen påminner det mig om han, vars namn jag glömt, som skrev om louvren du vet, sådär snyggt konstaterande. jag gillar den dikten, men faktiskt tycker jag du har gjort något som ger mig mer här, jag behöver inte få känslan av insmygande besvikelse som jag får i hans (sabla namn!) utan här blir själen lugn efter att ha fått intaga bilder så tydligt beskrivna. Jag ber att få applådera!
2009-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm