Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Söner och döttrar av den "nya överklassen" d v s byråkrater som skor sej på oss, som tillåter andra att sko sej med... SÅ en NY arbetets söner är på sin plats... ja döttrar med men... det känns väl självklart-


NYA Intern-NATIONALEN

Styrelsers söner
Förmenen eder
Inte att roffa och ta sej själv för
Ge till de andra
Ingen dem klandra
Bonus och grattis som ju sej bör

Wanja Wedin hinner inte med
Läsa och se om nåt är på sned
Arbetets löner vitt överskrida
De som motsvarar sin arbetsinsats


Styrelser träffas
Snabba besluten
Görs över bok bord
Sen är de dags
Ut att intaga ta från de de bedragna
En middag med konjak, nubbe och glass

De fattiga kan ej kastanjernas krats
Arbetets söner får bara sin plats
Slavar som vanligt För överhets klassen
Som står där i stassen, LO överklass




Fri vers av LassO
Läst 177 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-29 01:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Rigtigt vasst och snyggt-Hmm-tonsätta måhända?
2009-03-29

  Bjarne Nordbö
Ja du spikar den.
2009-03-29
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO