Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De som vi inte ser


De som vi inte ser
De som inte får rösta
De som ingen vill veta av
De som inte kan leva som oss
De får inget arbete för de har ingen adress
De luktar illa
De är ofta smutsiga
De har ingen telefon
De har oftast ingen TV

De kan ha många syskon
De kan ha många barn
De kan ha föräldrar
Men de har ingen släkt

Skärp dej, säger man
Stå inte här och tigg
Utan att veta, varför
Utan att nån frågar
Utan att nån vill ta sej ann

Dagen går åt för att ordna mat
För att ordna för natten
Ibland lyckas men varken med det ena
Eller de andra…

Som att spela och alltid få
En hand full av dåliga kort
Utan att de ger nåt
Varken par eller stege
Nya givar, nya kort
Men numer så får man korten
De andra redan kastat…
Och ingen joker i leken
Men svarte petter blandar sej gärna i…

Och kanske är vi andra
Löjliga familjerna…
För alla är inte kungar och ess
Nya kort, nya givar….
Kåk och stege, par och triss
Straight flush för somliga
Alltid… man undrar om inte de
Fuskar de jävlarna…




Fri vers av LassO
Läst 125 gånger
Publicerad 2009-04-12 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO