Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller total fantasilöshet?


Genuin godhet?

 

hos en stod goda feer i kö vid vaggan
och livet var kärlek från första stund
trygg anknytning och värme 

men på en annan droppades gift i ögonen
och kyla var all världen omkring
undanknuffande
likgiltighet
fara

en tredje är för fantasilös
att ens tänka sig fruktansvärda ting
- tänker sig inga goda ting heller
endast praktiska

en fjärde kämpar för livet
med sina demoner
en femte känner dem inte ens
en sjätte blir hans offer

myriader öden
drar förbi

vem är genuint god
är någon god utan kamp?




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-29 18:26



Bookmark and Share


    Tea Alex
Mkt tankvärd text...
Tack!
2009-03-30

  Gunnar Norrman
Du har så rätt. Förmågan att hantera motgångar och kriser, är inget som vi får gratis, eller kan läsa oss till i någon bok. "Missbrukade människor blir missbrukare" hade Verdandi som valspråk för några år sedan, men det är bara delvis sant.
Nej både vänskap och kärlek, är något vi måste vårda och kämpa för att behålla och utveckla. Annars vissnar den och dör som en ovattnad planta.
2009-03-30

  Carola Zettergren
Mycket bra skrivet!!!
2009-03-29

  Caprice! VIP
Det onda som jag icke vill, det gör jag. Men det goda som jag vill, det gör jag icke. Fritt ur Bibeln.
Kampen finns nog alltid där, i någon mån.
Välskrivna reflektioner.
2009-03-29

    ej medlem längre
Starka funderingar o vackert skrivet, mycket lärorikt!
2009-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger