Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja de hade hjälp av andra med, "staten och kapitalet" var kommunen och kapitalet....


Såssarnas kulturmord


Kulturmorden
Fortsatte
Man nöjde sej inte med Stockholm
Man rev i alla städer
De skulle få plats med DOMUS
”Den liggande 8:an”
Och TEMPO hette de då
EPA med

Oftast låg de 3 ihop….
Stora grå betong kolosser
Som ett slags konstgjorda runstenar
Fast utan budskap
Parkeringar i våningar på landsorten
För ”parkerings etagens egen skull”
Inte för att de behövdes

De gamla trähusen fick gå
Stadens kärna skulle vara modern
Socialistisk eller kapitalistisk
”Staten och kapitalet de sitter i samma båt”
Breda gator krävde rivningar
Man skulle köra, ända fram

Tills den dag
Då man insåg att, de inte var så bra
Då började man göra gå gator
Av de breda gatorna
Hade man vågat innan så hade
Flaneringstorna varit trivsamma

Nu är de som långa torg
Men små träd som aldrig hinner växa upp
Innan nästa nyck
Man får väl hoppas att man inte kan komma på
Nåt värre än breda gator
Där människor går långt ifrån varann
Som i samhäller överallt annars




Fri vers av LassO
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-31 18:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO