Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Byggarmorgon


Morgonen var kall
Han satte sej ned och tog sin kopp kaffe
Ingen stress som förr
Igår hade han gjort momsen
Och bokföringen

Han hade lämnat bort det förr
Men han… hade åter börjat gjort det själv
Fick lära om sig, lära sej nästan
Som från början igen

Han hoppades på rotjobb
Men visste att de alltid var värre
Än ny och tillbyggnader
”Men vet aldrig vad man hittar”

Han hade hittat järnvägsräls i gamla kåkar
Gamla mjölsäckar som mjölbaggarna älskade
Avloppsrör som var av och fyllt upp
Oanvända utrymmen

Suck och de var en drös som han sagt upp
Hälften av dom var nu konkurrenter
På en krympande marknad
Bilfabrikerna skrek på lån
Men ingen lånar eller stödjer en småbyggare
Tvärtom så räknade även de stora på mindre jobb

De hade ju liksom inte räknat på nåt
Under 10 miljoner på många år förrän nu
Ned med sista kaffet
Ut i den kalla bilen
De enda glädjeämnet de sista halvåret
Var att bränslepriset gått ned…
V8:an mullrade igång

Den sisa i raden troligen
Nästa gång blir de en Citroën
En liten jävla diesel Citroën
Hur lågt ska man sjunka
Med släpvagn till och hål i taket
Matsäck med matlåda
Fy fan… just nu är de inte kul…




Fri vers av LassO
Läst 130 gånger
Publicerad 2009-04-10 10:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO