Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Byggfunderingar


Bygg och le
Tänker han på kvällspromenaden
Då när han började
Med ställningar och trä
Då spikade man
Sen kom pistolerna

Snabbt som fasen
Numer kan man bara använda pistoler
På fasaderna
Knappt där
Trät är så vitt, lätt
Med årsringar på över centimetern
Ingen substans, ingen kvalite

Man skruvar för att spiken inte fastnar
I det froväxta virke som växer i söder
Det måste till skruv
För fick man knappt ur spikar med koben
Nu, tar man dem lätt med hammarn
Om så behövs

Fördelen var i alla fall att man kan ta 4
Plank på axeln om man ville
De gick aldrig förr
Ingen pallade det, tänkte han
Och log…
Och det är i alla fall ett hantverk
Tänkte han igen, log och gick vidare.




Fri vers av LassO
Läst 141 gånger
Publicerad 2009-04-21 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO