Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholms krigszon


De var krig i Stockholm på 50
Och 60 talen
De var krig mot kulturen
Och trivseln

De som stridde hette Mehr
Berglund, Larsson m fl
De krigade inte med sina kroppar
Eller för någon, eller något

De krigade med sina pennor
Och de krigade mot trivsel och mänsklighet
De krigade ”för den svenska S-ovjetstaten”
Ner med stuckaturer och kulturer
Ner med arkitekturer

Fram för stål och betong---
Kriget skördade över 700 hus
Och en väldig massa trevnad
Så många hus har nog aldrig förstörts
I nåt annat krig, i vårt land förut..




Fri vers av LassO
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-31 18:18



Bookmark and Share


  Jaseph
Bra att någon skriver om det här. I min barndomsstad, Södertälje, gick galningarna hårt åt allt det gamla i centrum. Jag minns alla förskräckliga hål i marken. Som efter ett bombanfall.
2009-03-31
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO