Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arkitekturnostalgi


De gamla husen som var här en gång
De var jobbiga men ändå
Roliga att renovera

De finns några kvar
Men alltför få
De ”nya” som man renoverade kapade man väggarna
På mitten och slog ner som dragspel
Körde ut i kärror och gjorde nya

De var inte mycket mer än
Tapetserade renstängsel
Sen satte men upp nya renstängsel
Som man kunde slå igenom

De var smalare nu, skivorna var 90 cm
Mot 120 förr
Men inte för kvaliténs skull
Det var bara för byggarnas skull
Så de skulle slippa sträcka sej och bära tungt.




Fri vers av LassO
Läst 135 gånger
Publicerad 2009-04-21 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO