Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Derivat


Han kallar sej expert
På finansiella kriser bl a

Han säger att det är ”derivatens fel”
Är det?
Jo för ingen vet egentligen var derivaten innebär
Jaha?

Och då är det inget fel då
Nej ingen kunde ana det
Men om det är människor som handlar
Är det då inte människornas fel
Har jag inte missat nåt…

Om människor vill handla derivat för att det tror
Att de ska löna sej…
De vet inte vad det är men de ska löna sej
Är det då inte människans fel om de inte lönar sej

Man kan ju lika gärna handla en tunna skit
Och de lönar sej att handla skit
Så spelar det ingen roll vad det heter
Eller var det är

I det för-baskade makroekonomi landet
”det är derivatens fel”
säger makro ekonomen
Jag säger att de är finansdirektörernas fel
Och deras bonuslönesystem som bygger upp luftekonomier
Där det pyser ur som en ballong
Eller smäller…




Fri vers av LassO
Läst 137 gånger
Publicerad 2009-04-11 07:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO