Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överdåd slår tillbaks


ALLA ekonomier, nästan

Eller i alla fall många

Hela civilisationer har gått under

Av vräkighet

Av överdådighet

På Island så lämnade man fiske industrin

Och började bli ett finansland

HELA JÄVLA ISLAND var som ett stort finansbolag

MEN

Men lånade pengar….


I USA så köpta man hus, man köpte 2 st

Rev båda och byggde 1 nytt

Med extrahögt tak med ”badrum” till varje rum

Stora entreèr med trappor upp

Inte en utan en massor


Alla stora ekonomier går i kvav

Av sin egen fartblinda överdådigthet

Det är liksom rekylen av ”över-dådig-levnad”

Som slår.. ju mer uppblåst desto mer

Faller den ihop…




Fri vers av LassO
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-04 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO