Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Swedbank hotas av förluster i tio- miljardersklassen i Ukraina och Baltikum.


Nu är det SWEDBANK


Swedebank har varit tyst i debatten

Nu visar det sej att de som hållit i ratten

Kört med mörkerseende i natten

Utan att använda bromsen…

Nu purras de upp, yra i hatten

Och förklaring till varför de vill

Inte nåt säga

Är uppenbart, att de ville dreja bi

För att att slippa och kunna bli fri

Från bonushögarnas meja…

(eller var det bonushöjdarnas)


112 SVT Text Tisdag 31 mar 2009
INRIKES Publicerad 31 mars

Swedbank delar ut bonus trots förlust

Swedbank hotas av förluster i tio-
miljardersklassen i Ukraina och
Baltikum. Trots det har bankens chefer
där plockat ut närmare 50 miljoner
kronor i bonus för 2008.

Utlåningen i Ukraina ligger på 19 mdr
kronor. -Jag tror att man kan utgå i
från att åtminstone hälften av de
pengarna kommer att gå förlorade,
säger Rodney Alfvén, analyschef på
Cheuvreux Nordic till SvD.

Swedbank uppger att det inte är
aktullet att återkräva bonusbeloppen,
men man säger att avtalen skulle
utformats på ett annat sätt.
SvD= Svenska Dagbladet




Fri vers av LassO
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-02 08:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO