Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jobbiga ungar



Vissa människor struntar man i att träffa

Av olika anledningar

Men de som låter ungarna bestämma allt

Är nog de allra jobbigaste

De där som när man pratar börjar lägga sej i

Och till synes upprymda börjar gaffla om allt

Allt från snö, till äpplen på träd och när de ska få ta körkort

"Oj så gulligt va får han allt ifrån"



Och vissa föräldrar dom sitter där och svarar

Gång på gång, tycker väl att deras jävla ungar

Är ”nyfiket lärande” men de har inte nån tid alls

Att fundera på saken utan börja gagga iden

Ibland brukar jag säga nåt i stil med:

”Nu kan du tänka på de svaret lite medans vi pratar”

Ungen eller ungarna kan se rätt sura ut



En del föräldrar med…

Men men, man har ju fördelen att kunna tacka för sej och gå

Så man slipper se och höra eländet

Ungarna är nämligen inte ett dugg intresserad av att veta

De vill bara ta uppmärksamheten…

Och fortsätter föräldrarna så får de väl det

Det är deras bekymmer men jag föredrar att träffa dessa personer

Utan ungar, eller bara snabbt hej….

(det är nog dom föräldrarna som löneförhandlar och tar upp problem

på ungarnas arbetsplatser senare)





Fri vers av LassO
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-29 11:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bästa för alla är väl att lära barnen att man avbryter inte den som talar. Men då måste vi vuxna naturligtvis visa samma respekt tillbaka till barnen när de talar. Vi gör så här hemma och barnen vet när de ska vara tyst så jag tycker det funkar bra.
2009-04-29
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO