Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Energikrisens arv


När jag va liten
Så var det oljekris
Bensinransonering hm
Alla fick märken som de skulle ha
När de skulle handla bensin

Jag var 10
Och undrade förtvivlat om bensinen skulle va slut
Innan jag fick ”moppe”
De var en befogad oro tyckte jag
Vi fick skriva uppsatser i skolan
”Om 50 år”
Nästan alla killar skrev om framtidsteknik
De flesta tjejer skrev som om vi gick tillbaks
Hästar, framförallt dessa jävla hästar skulle dom ha

De är 35 år sen drygt
Bensin eller rättare sagt, förbränning
Via kolvmotor är mer aktuell än nånsin
Men knappast nåt har hänt egentligen
Man tävlar om hästkrafter, inte miljö…




Fri vers av LassO
Läst 180 gånger
Publicerad 2009-04-19 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO