Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här var en dröm som jag drömde för många år sedan, omkring 2004-2005 tror jag det var.


Det mystiska telefonnumret



Jag drömde att jag blev kontaktad av en man, i 40-50-årsåldern. Det gällde något viktigt och han var tvungen att träffa mig personligen för att framföra det. Han satt på livsviktig information om mig och mitt liv.

Så han föreslog att vi skulle träffas på en krog som heter Akkurat (en krog som tydligen ligger nära Slussen här i Stockholm men som jag aldrig besökt och vid tiden för drömmen knappt ens hört talas om).

Så jag går dit och träffar honom i ett bås där han sitter och nervöst smuttar på en öl. Han säger då att han inte kan berätta vad det gäller här, för han har upptäckt att vi är övervakade, av vilka vill han inte säga, men han skriver ner ett telefonnummer på en lapp och ber mig att ringa "när tiden är inne". Då ska jag få veta allt. Men det är mycket viktigt att jag kommer ihåg telefonnumret säger han innan han reser sig upp och går sin väg.

Sedan vaknar jag med drömmen i färskt minne men tänker inte mer på det utan klär på mig, går på toa o.s.v. som man gör en vanlig morgon när man vaknat. Det är inte förrän jag går tillbaka för att bädda sängen som jag ser lappen på mitt skrivbord. En lapp som inte låg där igår kväll när jag gick och la mig. Det står två saker nedklottrat lite slarvigt på den, som om de var skrivna i all hast. Först ordet "Akkurat" och sedan ett mobiltelefonnummer, båda skrivna med en handstil som jag inte känner igen.

Ett par dagar senare slår jag efter en viss tvekan numret till nummerupplysningen. Svaret jag får är att ingen är registrerad på det numret. Det förhindrar dock ingen från att ev. kunna ha det via ett kontantkort, säger personen på nummerupplysningen. Men det kan jag snabbt avfärda med en enkel uppringning. Ingen har alltså det telefonnumret. Ännu, ska kanske tilläggas. Kanske kommer numret att ha en ägare ”när tiden är inne”.

Trots att det är många år sedan jag drömde den här drömmen har jag kvar lappen med telefonnumret, både som ett bevis på att jag inte hittat på det hela men också för den eventualiteten att det låg någon sanning i drömmen. Om inte annat så är det ju ett fullgott telefonnummer som man kanske kan få användning av själv i framtiden.




Övriga genrer av Herr Ångest
Läst 292 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-31 21:26



Bookmark and Share


  JessicaB
En sann historia, det gillar jag. Mycket intressant :)
2009-04-20

  Lyckohäxan Enediel
Åh är detta sant alltså?? Mycket intressant...gillar såna drömmar som troligen är något annat :)
När testade du sist att ringa numret då? Haha det kanske är mitt nya telenummer...? *ler*
2009-04-01

  genni VIP
Vem vet, kanske du bör ringa snart......intressant det här.
2009-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest