Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
apropå att plötsligt fatta att det inte är för sent


högläst sängkammarärta


Bildningens grunder
oupptäckt svärta
regeringens blunder
medborgarsmärta

höglästa stunder
nyvaknat hjärta
förståelsens under
sänkammarärta

Så skolas en hora
att inget förlora
på gatan hon lämnat för livet

en samhällets fara
ska nesligt försvara
det domstolen tagit för givet

Och brottet ?

Att resa sig upp utan skam
med nyvunnen glädje gå fram
där smutsfolket borde gå undan
att fängsligen bli i begrundan

Men vinddraget doftar som vår
och skökan blir kvar där hon står
med nyvunnen glädje i orden
helt viss om sin plats här på jorden

Dom meddelas i samband med antagningsbekräftelse




Fri vers av halmstrå
Läst 284 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-01 09:37



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
ynkligt... var det, ja.
2009-04-01

  Kristina Wallbing
Sååå starkt!

"Och brottet ?
Att resa sig upp utan skam
med nyvunnen glädje gå fram"

..och ett samhälle som inte alltid står ut att se den sortens resning.
Det är yngligt.
2009-04-01

    papillon
Som en fanfar i vårvinden!!
2009-04-01

  korpfjäder
Glöd, glädje, vrede.. fågel fenix reser sig ur askan.
Du påminner mig om mina egna fördomar och om alla människors rätt att få möjlighet att ta del av kultur och kunskap - men också rätten att få dela sin egen kunskap och kulturella plats med andra. Det är så lätt att döma... Gillar formen i dikten, den eggande inledningen och rytmen i slutstroferna.
2009-04-01
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå