Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
8 maj 1945 Tyskland besegrat


Fredens dag



Churchill talade
”alla ska se det som fred och frihetens dag”

Sa han

Och alla lyssnade

Men han menade inte alla

Han menade inte Indier

Eller andra s k kolonier

En fredsdag

Men inte frihetsdag, för alla

Om man inte menar kolonialväldet som frihet…

Men det var början till slutet

För kolonialtidens dödsryckningar…




Fri vers av LassO
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-02 12:04



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Jag håler med här då i din tankegåbg att Churchill blossae lite fel då han sade något här som inte når fram till rätt adress, indierna
2009-04-02
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO