Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och där står de och väntar, de som vill se ett nytt påveskrälle yra... allt han säger "är sant." Han är ofelbar och sa att jorden är rund, men de är den säkert för allt ahan säger är sant...


Den allvarsamma skrubbleken


Vad är det röda som kryper fram där
Jo det är katolska kyrkans kardinaler
Snitt åldern är 96
Och alla måste gå sakta för de har kateter
Fastsatta eller blöjor

De ska visst välja nu påve eller hur fader
Va
Ni ska visst välja ny påve
VA
Ni ska viss välja ny påve
NEJ VI SKA VÄLJA NY PÅVE!

Så de går vidare med sina tekanne värmare till hattar
Och en av dessa antikviteter ska bli påve
Påminner om skrubbleken med Amos Person
Skillnaden är att de inte behöver tömma en flaska
De är förvirrade nog ändå

Om Chiccolina kommit förbi hade hon kunnat
Bli vald, rena extasen bland de ”påstådda” oskulder
Som katolska präster är…

Nu är det klart, alla gubbar till sköljrummet för blöjbyte...




Fri vers av LassO
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-03 08:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO