Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demilitariserad zon


Snart 100 år sedan
Kriget

Det stora kriget
Tog slut

Det värsta nånsin för soldaten
Psykopatiska officerare
Oftast av det pack som kallas ”adel”

Sen dess har krigets verkningar blivit mer
Markanta för de civila
Inte bättre det…

Men för soldaten så måste det värsta vara
Adelspacket som styr
Engelskt och tyskt samma skit
Samma lera
Samma olära
Bland de styrande

Och de står där och skjuter alla
Som inte vill springa in i kulregnet från andra hållet
Kanonmaten vars liv, de förstör
Eller tar ihjäl
Med ett leende från sina skydda gömställen

Sen blev de civila man slaktade
Får då mest genom att öppna en bomblucka
Så man slipper se de blodiga resultatet
De känns som att adelspack inte har med ledning att göra
För de fattar inget

Och krig är alldeles för viktigt för att skötas
Av militärer…




Fri vers av LassO
Läst 125 gånger
Publicerad 2009-04-05 13:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO