Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aldrig har lust varit (längtan)


Dräper de forntida
i ljus
vämjelsen förtvivlar dem

så krossas korn mot korn
vidlåder hud
som stenar i sol

vitnar
i motljus


kom där kjol vänder kjol
du väldiga längtan

som läppar
har andats min hud




Fri vers av halmstrå
Läst 308 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-04-03 08:10



Bookmark and Share


    resilient
Jag är otroligt förtjust i dina ordupprepningar: "korn mot korn", "kjol vänder kjol". Det ger känslan av att något är en bön, en ramsa med magiska och mytiska innebörder som jag borde känna till och själv säkert kommer att ha användning av om jag lär mej dem utantill. Så vackert.
2009-05-17

  Carola Zettergren
SUPERBT!!!
2009-04-05

  Inkarasilas
Vafan det är till att rabbla trollramsor med sammanbiten mun och jag lägger till. Binder dig vid tre och så jag är djupt skakad skadad intill grundvallarna valarna som Moby och kan därav icke uttrycka min beundran inför detta med mer än. HELVETE DÅ! Framförallt gillade jag det här med där kom där kjol vänder kjol, du väldiga aaaaaaaah längtan, ja så stod det väl inte ordagrant men så förbannat vackert skrivet är det i sin krossade kornform.
2009-04-05

    papillon
En text som letar sig in, till synes enkel men mycket raffinerat uppbyggd med sina assonanser och konsonantrim, helt osökta men förbannat effektfulla. Du behärskar även icke bundna lyriska uttycksätt med avundsvärd precision - "så krossas korn mot korn" - man blir smått avundsjuk!
2009-04-04

    © Birgitta Wäppling VIP
Mäktigt finstämt, med stark känsla. Här vidrör du tankar och för läsaren vidare.
2009-04-03
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå