Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SWEET HOME


”Sweet home Alabama”
Låter det i högtalarna
Rytmiskt dunkande sen rockens
Storhets tid

”Sweet home Ockelbo”
Fortsätter jag
Vi bodde vid landsvägen
Mellan 2 järnvägar

De som bodde på Norra Åsgatan
Som vi, var lite bättre
Än de på Södra…
Testeboånsvatten och bro
Skilde söder från norr
”agnar från vete”

Men nu vet varenda sate
Vad Ockelbo är
Såfort kan de svänga…
Men Bysjöns vatten fortsätter att rinna
Mot kusten, som i urminnes tider
Via den slingranda stilla Testeboån…




Fri vers av LassO
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-07 07:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO