Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Forts.) 2


Matteuspassionen av Bach

Jesus sade till lärjungarna: "Ni vet att det är påsk om två dar. Då ska Människosonen förrådas och utlämnas till att korsfästas".
Och själen frågar:
"Käraste Jesus, vad har du gjort
för att förtjäna ett sådant straff?"
Men översteprästerna och "de äldsta"
frågar sig något helt annat:
"När kan Jesus gripas",
"Inte under högtiden"
säger de.
Det får inte uppstå oro hos folket".
De faller varandra i talet
i den tredje, mycket korta körsatsen.
Orden nästan ramlar på varann!
Ivern är mycket påtaglig
i musiken!
Det gäller att oskadliggöra denna man
som sägs fördärva folket!

När Jesus är i Betania
smörjer en kvinna hans fötter
med mycket dyrbar olja.
Lärjungarna undrar:
"Varför detta slöseri?
Dessa pengar hade ju kunnat användas
till de fattiga."
Men Jesus svarar lugnt:
"Varför oroar ni kvinnan?
"De fattiga kommer ni alltid att ha ibland er,
men inte mig.
Jag säger er
att varhelst i hela världen
detta evangelium blir predikat

Och du och jag
kan läsa om detta
den 6 april 2009!

En enkel liten handling
gjord i kärlek
- frågan är om kvinnan ens visste
vem Jesus egentligen var -
gör kvinnan världsberömd
omtalad i över tvåtusen år
i hela kristenheten!

Så gör denna dag
en liten enkel god gärning
mot din nästa
och dig själv!
Det är mitt råd!
Inte för att bli berömd
utan för att just du
just jag
har en unik chans
att bidra till
att göra världen bättre
just denna måndag..




Övriga genrer av baruk
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-06 15:43



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett bra råd!
En sak har man
alltid råd till att
göra, nått för nån
som inget fått, inte
alltid kanske en slant
bara göra någon gott
räcker ibland inte sant...
Så väl skrivet!
2009-12-29
  > Nästa text
< Föregående

baruk