Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

¤ Albertine ¤

 

Med din skrattande blick, blev
du solfläckars dans
Albertine Simonet
Andas smärtsamt begär, vid
en luftångad strand

Albertine Simonet

Utmed blomsterbutik, gick
din sammetskavaj
mot ett badortscafé, med så
klargröna ögon av drömmande drag
Albertine Simonet

Oceaniska skuggor, bland
de törstar som glittrar.
Pelargoniehuden, ett sinnesintryck
där vid kritklippor fylldes din sorgfulla vy

Läppjas lindblommans te, när
ett skum fyllde sand
det lila förtorkad i jordakvarell.
Du förblev Normandie

Albertine Simonet




Fri vers av Tobias Nilzon
Läst 404 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-04-07 13:57



Bookmark and Share


  dead_prez
som vatten våg sten flytta in i min grotta
2009-07-24

  dead_prez
som vatten våg sten flytta in i min grotta
2009-07-24

  dead_prez
som vatten våg sten flytta in i min grotta
2009-07-24

  Roula O
en vacker text som du målar upp så fint... gillas!
2009-04-15

  När vi blir strukturer
Mycket, mycket, mycket fina ordval. Och jag mår nu bättre än förut. Dock lite mer melankolisk, men så får det vara.
2009-04-10

  Lilla My* VIP
Underbara bilder du målar här med orden i skön ton!
Läser gärna igen...
2009-04-09

  L Patrik W Johansson VIP
läses försommardag med halmhatt, vit sommarkostym och munnen glad

tyvärr blir det ju oftast hårdrock T-shirt, bermudashorts och gammal "trattgrammofon" om vårarna och massa Wagner

men känslan finns där

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-08

  Inkarasilas
Prosit Proust Peregrine och Pingvin! det här var oändligt vackert vafan jag gillar när det låter såhär om dina ord, det är tillbaka i tiden och så spänt mellan orden att det går att lägga stråken på och få fram melodin under, det sjunger om dikten. Freaking lovely.
2009-04-07

  peter markurth
gillar denna
2009-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon