Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek bollas


Kärleken som ballonger
Och som bollar
Ballongen flyger sakta mot dej
Men den kan blåsa iväg
Hamna på nån annan
Eller bara explodera
Men den skadar inte
Den utgivande kärleken
Kan ändå bollas fram och tillbaks

Den mer krävande kärleken
Inte bara erotisk som sker respond
Eller retur
Träffar inte andra utan avsikt
Så lätt
Och kastar man hårdare
Så känns det om den andra inte kan fånga

Kastar man målmässigt med målet
Att få den tillbaks
Så blir det ofta så
Men det gör inte nåt om man tappar den
Man kan ta upp den och kasta tillbaks
Som en enkel åtgärd
Men den hårda, det råa kastet
Svartsjukan eller dåligt humör kast

Svårt att fånga
Gör ont om man missa
En riktig kärleksdödare
Endast den som vill ont
Tar upp och kastar tillbaks
I de flesta fall…. låter man den ligga
Kärleken bollas fram och tillbaks
Men man måste tänka mer på hur man skickar den
Än hur man tar emot den…




Fri vers av LassO
Läst 177 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-04-08 07:50



Bookmark and Share


  Roula O
så sant så...
2009-04-09

  kärleks ängel
underbara tankar! så sanna!
2009-04-09

  CJ
Underbart skrivet!
2009-04-08

  Junitvillingen
Tänkvärt minsann! Och välskrivet:-) Dock är det lika viktigt både att kasta bollen/ballongen OCH att ta emot den - på rätt sätt:-)
2009-04-08

  Suzy med punkterna
Så sant, så sant
2009-04-08
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO