Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fångad fågel

Fångad fågel
flaxar
meningslöst
hjälplöst
mot ståltrådsnät.
Utanför
nynnar vinden:
Kom ut och lek
med mej!
Glädje heter mitt namn.
Och våren
den fria
den friska
den viskar
den lockar
den manar
den pockar:
Kom och ta mej i famn!
Kärlek heter mitt namn.
Men fågeln är fången
och tystad är sången.
Längtan heter hans namn




Övriga genrer av baruk
Läst 286 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-04-07 19:06



Bookmark and Share


  Ann-christin
Vacker dikt
2009-04-10

  Maria T
En längtan som är fången
likt fågel i ur. En längtan som
vill ut till våren till glädjen
och sången. Fin dikt.
2009-04-07

  Roula O
jättefin... blir ett bokmärke för min del :)
2009-04-07

  Gisela Nordell
fin!
2009-04-07

  Malin Ringdahl
Fint vemodig! Gillar den här och sparar den!
2009-04-07
  > Nästa text
< Föregående

baruk