Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Extrapengarna



Regeringens ”extra” pengar
Ska delas ut till kommunerna
Enligt principen ”samma summa per invånare”
De stora kommunerna klagar

De mindre från glesbygden har årtionde
Efter årtionde sett ”sina”
Ekonomiskt ”givande” försvinna
De utbildar barn som sen flyttar
Och skattar sitt liv i större kommuner

Sen kommer en del tillbaks, som pensionörer
Och åter ligger kommunen till last…
Men ingen har hört nån klagan om det
Eller så…

MEN det är ju skillnad, de ”stora”
Känner sej alltid snedfördelade.




Fri vers av LassO
Läst 143 gånger
Publicerad 2009-04-08 16:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO