" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 





Hagazussa - Glad Påsk alla poeter!

Ordet häxa kommer av det äldre tyska ordet hagazussa; "...besläktat med svenskans hage. Den egentliga betydelsen ska ha varit gärdesgårdsrytterska, och anspelat på att häxan red på en träkäpp."
Citat från "Om ett ord"
  

 

hagazussa
gärdsgårdsrytterska
nymånen är din hårkam
molnsjok dina kjortlar

hagazussa
skratta vilt som stormen
rid motvinds motvalls mot den
röda gryningen
mot krigsgudens planet och månad*

hagazussa
du har segern i ditt fång
löv spricker ut på gärdsgårdsstöttan
mellan dina knän!
 

 

 

 *det året dikten skrevs inföll nämligen påsken i mars! 



 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 426 gånger
Publicerad 2009-04-09 12:20



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tack för den beskrivningen, den passade mig i går när jag med barnen på jobbet till blåkulla for.

Eva
2009-04-10

  Rosmarin
vilken härlig påskhäxa du beskriver!

Glad Påsk på dig också!
2009-04-09

  Caprice! VIP
Förstår att det är mig du beskriver... ;-)
Tack för "reprisen"... Lika underbar som då!

Glad Påsk, kära vän!
2009-04-09

  Carola Zettergren
SUPERBT!!!!
2009-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger