Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det finns dom som säger kloka ord. De finns dom som är rädda för det.

 

 

 

Det finns dom som tror, att bara för att de har familj, barn och vänner som säger de rätta tingen, möjligen inte lever i egen misär. Enskildhet. För att de själv är lika havande i livets variabler av tillstånd. Tomma, ensamma. Sökande och förkastade i sina inre tillstånd av betydelselösa rikedomar.

 

De finns de som också stänger ner och avslutar sina kapitel med egen fri vilja, och hävdar att det var den andres fel. Det finns de som får ont av att läsa kloka ting, som om de retade sig på en annorlunda förmåga för en sanning bortom deras egen horisont, att väcka ett ljus hos andra väcker förtvivlan över sitt eget släckta..

Det finns ett tillstånd av djup sorg, apati och orkeslösa fundament bakom alla de där meningarna som täljs.

 

Det är just därför

vi alla kallar, oss

Människor

 

 

 

 




Fri vers av पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Läst 364 gånger
Publicerad 2009-04-09 18:55



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Människans maktlösa insikt om sin situation på jorden..
2009-04-11

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
et är då man måste " bryta sig ut "
från cirkeltankarna, svårt att greppa
men har man vilja och kanske till och
med instrument för det så är det
underlättande fördel.
2009-04-09

    Erika H
och så finns de de... som har slutat fundera
då funderingar leder i cirklar
blir som utan slut
då vetskapen om det större känns så stort att det inte går att greppa
inte ens viljan finns

de är också människor
även om de inte vrider sig runt sin egen axel när sömnen känns långt borta

ibland är det bara varandet som är det stora
2009-04-09

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
jag tror att vi processar dagligen, medvetet el omedvetet om dessa frågor, som ännu en del av mänskliga kapitel när vi lägger oss ner vid midnatt. Släcker lampan. Greppar täcket. Blundar. För att några minut senare vrida oss runt i en obekväm ställning..slå upp ögonen. och försöka fånga sammanhangets natt.
2009-04-09

  Ulf Popeno
Det finns så mycket att processa i dessa ord. Jag vill ifrågasätta mig i det där. Tänkvärt.
2009-04-09

  Stefan Höglund
Det är inte alltid dom som har familj tänker de rätta tankarna.
Att vara poet är att stå mitt i strömmen för att beskåda dess förlopp.
2009-04-09
  > Nästa text
< Föregående

पिWhite Eagleॡ gästas av &#
पिWhite Eagleॡ gästas av &#