Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittade denna idag, och kände att den behövde få komma ut i luften igen..


[Repris] Dagboken förblir genomskinligt osynlig

.

Hennes skärsårsbeklädda hud
förtäljer inte historien bakom den
- bara den efterföljande akten

Hennes självorsakade ärr
är blott fotspår lämnade av en,
för henne,
räddande ängel

Hennes kniveggslängtan lämnar öppna sår,
men tar samtidigt bort fokus från andra
- större och verkliga sår
Och rakbladet må hända lukta mysk
och tragik i din näsa
Men för henne så doftar det,
- just för stunden,
rosenbeklädda solstrålar


Hon blöder för att hon
inte orkar gråta mer
- men tårar finns
Hon låter dom yttre såren tala
- för att slippa avslöja sina inre
Men i hennes mest privata,
väl dolda
och nedgrävda dagbok
avslöjas historien
- där finns hennes tårbeklädda
och sorgberättande
katastroftankar
- där finns nyckeln till hennes
rakbladsfyllda badrumsskåp
- både bildligt
och bokstavligt talat

… men hon låter såren tala
trots att hon vill ut,
hon vill bort och
vill slippa behöva en räddande ängel
- hon vill glömma minnen av rakbladslugn

… men dagboken förblir genomskinligtosynlig,
och likaså hennes verkliga sår
- väl dolda bakom ängelns verk




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 624 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-04-09 20:54



Bookmark and Share


  Msann
Oj! Inte långt ifrån tårar här inte! Fortsätt med det du gör! Du är grymt duktig och har makten att beröra och påverka folk med dina ord!
2010-06-14

    Isabellicious
träffande, minst sagt.
du har ett så vackert språk.
2010-02-14

  TTova
så sjukt jävla vackert, det är så berörande att det knappt är sant. det är så många som känner så, jag lovar. Jag känner många som har det lite såhär, vilket jag själv oxå väljer som utväg ibland.
men som sagt sjukt jävla bra!
~bokmärke~
2010-01-11

  tova nilsson
Fängslande.
Och bra.
Förjävla bra.
2009-09-22

    tehdog
Oj. Det här var verkligen sinnessjukt bra.

Orden sitter alla på sin rätta plats - vilket ger en otrolig pondus och skärpa till texten.
Jag gillar även hur den är konstruerad, mycket mycket snyggt!
2009-09-14

  Bubbelprinsessa
helt otrolig!
orden du använde var perfekta till denna,
och gud vad bra denna var!

ta hand om dig (:
2009-06-06

  92 Lady J
Bra! Kraftfullt och känslosamt! : )
2009-05-13

  Mats Henricson
En kraftfull uttrycksfullhet präglar detta mästerverk ! Bokmärker !!
2009-04-12

  peter markurth
känner kraft...bra
2009-04-12

    Anonym Ängel
Riktigt starkt skrivet, jävligt starkt, har nog inga andra ord...
2009-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna