Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllning till min bror för nåt år sedan


50 år bror

50 år
av spår
50 år av sår
50 år ger din 51:a vår

50 år av mål
av vilka en del lyckats
50 år liv
kan tyckas vara långt
men i alla fall, hälften
så trångt

För många år sen klättrade du i en mast
De var längesen
De gjorde du aldrig mer
Av rädsla för att bli fast
För du gav dej gärna i kast
Med dem, inte bara en, gärna fler

Skulle visst sparka skon
Under sängen
Men, själva poängen var
Att den for i rutan
Den utskällningen från farsan
Kunde du vart utan..

Du sprängde skåpet på skolan en dag
Till vissas förtret
Alla skrev att de inte vet
Men du skrev: jag

Sitter med gitarren
Och luta, dej över
Conny stackarn fick stora darren
Amen sa han, när morsan med näven
Hyttar, så kom även
En sån pratmakare av sej..

Gitarren hade 12 strängar
Och ofta brast den som kallades E
Det är inget konstigt med de
Men de kostade lite pengar

Så var det Volvo. Opel Volvo
Stereo stere stereo
Så var de sätta på sätta på sätta på
Dekaler och annat kladd
Leka och få sladd

Hamna i diken
Fiska i Timrå viken
Tappa motorn i älven
Hitta inte den själv-en
Plastunge blond som mor
Vad gör de om de inte allt förstår
De kan ju va bra ändå
Att få om än rätt små…

Ford ford ford
Volvo volvo volvo
Gnuggeli gnugg
Tuggeli tugg
En Saab ja mitt i allt annat
Den fick jag ta över och sen den stannat

Musikälskare boende i flygeln
I en sträng miljö
Av religiös fanatism
Mer lugnt på den fronten i baptism

Så från lågbetald dräng hos Spragge
Till obetald dito på Kagge
Men intim kontakt med husmor
Så var det för min storebror

Men sedan han bytte etikett på de fromma
Och hamnade som hemma på Bromma
Risken är att detta Betleri
Kommer att så förbli….

Hurrandet en knapp månad försent
Men det låter ändå så klent…





Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 826 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-13 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO