Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guld är inte allt som glimmar


”Guldgruva uppfostringsanstalt
För vanartiga gossar”

Låter som en riktigt höjdare
För 100 år sedan
Med spöstraff och aga på programmet

En av de ”vanartiga” tände till slut eld på eländet
Efter ett ytterliggare straff på Hall
Så fick han en biljett till Nynäshamn för att mönstra på
”inte ens några ören till en kopp kaffe”
Efter 4 års slit på ”fostringsanstalten”

Man kände sej som en
”Utkastad hund” sa han




Fri vers av LassO
Läst 253 gånger
Publicerad 2009-04-11 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO