Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tranan, vårens sändebud

tranans glidflykt
tre vingsusande cirklar
ovanför mitt huvud

metalliska rop på ett uråldrigt språk
ringer in våren till maderna

luftseglare
i smeksam vind kommer hon
långskepp från den uppgående solens rike

Ikaros
med perfekt kontroll
fäller ner landningsställen
bromsar graciöst
tar mark
och cirkeln är sluten än en gång 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 376 gånger
Publicerad 2009-04-11 12:06



Bookmark and Share


  Syrsan
Dethär är verkligen skrivet med stil och glans! Otroligt vackert språk och sköna bilder som du förmedlar!
2009-04-13

  Bjarne Nordbö
Jag är lätt allergisk mot Juldikter, Påskdikter och nu alla Vårdikter. Detta ett lysande undantag. Såg själv tranor på åkern nedanför mitt hus häromdagen. Så till texten,-stämningen, du fångar PERFEKT.
2009-04-13

    Tea Alex
tranans glidflykt
tre vingsusande cirklar
ovanför mitt huvud


Jättefint!
Tycker verkligen om de här meningarna!
2009-04-12

  Eva Langrath VIP
Du skaldar så vackert att tranorna tar gestalt.

Eva
2009-04-11

  Elaine.S VIP
Underbart beskrivet, de här orden glider rakt in hos mig...och landar.
2009-04-11

  Caprice! VIP
...och landningen, förstås. ;-)
2009-04-11

  Caprice! VIP
Vackert och mäktigt!
Påminner om forna dar. Tack för den välfångade tranflykten!
Så glad att du får se detta, och lite avundsjuk också... ;-)
2009-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger